021/9335 ALCOLINE ALIAT - Linie de asistenta pentru lupta cu dependenta de alcool. Informatii si sprijin pentru persoanele cu probleme legate de consumul de alcool si apropiatii acestora oferite de profesionisti si fosti dependenti. Luni-Vineri 10.00-17.00. Tarif normal.

Explorează noua versiune a forumului alcohelp.ro

Forumul Alcohelp. O nouă platformă online gratuită pentru prevenirea și tratamentul abuzului și dependenței de alcool.

Această pagină cuprinde o descriere a tuturor funcționalităților de care vă puteți bucura ca și utilizator înregistrat pe forumul alcohelp.ro.
Dacă una (sau mai multe) din funcționalitățile de mai jos nu funcționează corespunzător pentru dumneavoastră, vă rog să scrieți un mesaj în Subiectul destinat problemelor tehnice.
Serviciu de încărcare imagini
Noul forum beneficiază de un modul de încărcare a imaginilor pe serverul postimage.org, astfel că utilizatorii vor putea distribui imaginile dorite cu toți ceilalți, mai ușor ca niciodată. Încărcarea imaginilor se va face prin funcția drag-and-drop sau prin apăsarea legăturii Adaugă imagine la postare disponibilă în pagina de scriere a mesajului.
1. Selectează imaginea din calculator și trage-o cu mouse-ul în căsuța de scriere a mesajului
Imagine

2. Dă drumul imaginii în căsuța de scriere
Imagine

3. Așteaptă 3 secunde și gata! Imaginea poate fi distribuită cu ceilalți.
Imagine
(vezi bullet-ul 2 din prezentare)

Funcția de încărcare a fișierelor disponibilă până acum a înlocuită cu acest sistem de încărcare a imaginilor.
Afișare anunțuri
Administratorul forumului alcohelp.ro poate scrie subiecte de tip anunțuri, însă totodată poate afișa anunțuri pe toate paginile forumului, în partea de sus.
Anunțurile sunt similare celui de mai jos. Vă rugăm să aveți în vedere faptul că anunțurile afișate sunt foarte importante pentru utilizatorii forumului alcohelp.ro și nu numai, astfel că este indicat să citiți anunțul în totalitate și chiar să puneți întrebări, în cazul unor neclarități.
Imagine
Pagină de contact
Atât vizitatorii forumului cât și cei înregistrați vor putea lua legătura foarte ușor cu administratorul forumului alcohelp.ro, completând formularul disponibil în pagina special creată pentru a facilita comunicarea cu deținătorul forumului.
Apăsând butonul „E-mail”, formularul completat va fi trimis prin e-mail către administratorul forumului.
Imagine

Formularul de contact este disponibil la adresa Contactează-ne.
Identificare autor subiect
Pentru că este destul de dificil să identificăm autorul unui subiect printre sutele de mesaje scrise, acesta va putea fi ușor identificat prin notița „Sunt autorul acestui subiect” ce va fi afișată în dreptul mesajelor sale.
Imagine
Sistem de notificări
Noul forum alcohelp.ro dispune de un sistem de notificări ce are rolul de a vă ține la curent cu anumite evenimente de pe forum. Iconița este localizată în partea de sus-dreapta a forumului și poate afișa notificări atunci când:
 • Un nou subiect a fost scris într-o secțiune la care te-ai abonat;
 • A fost scrisă o postare nouă într-un subiect la care te-ai abonat;
 • Mesajul/subiectul tău a fost aprobat/respins;
 • Cineva te-a citat într-un mesaj.

Setările pot fi personalizate dând click pe legătura Setări.
Lista completă cu notificările primite poate fi accesată dânc click pe legătura Vezi tot
Imagine
Sistem de etichetare
Îți vei putea eticheta propriile subiecte pentru a le găsi mai ușor.
Etichetele („cuvintele cheie” sau „tag-urile”) pot fi setate la deschiderea unui subiect nou. Acestea pot fi utilizate pentru descrierea în câteva cuvinte a subiectului nou creat și pot ajuta, totodată, și la identificarea mai ușoară a unui subiect existent.
Caracterele permise sunt: - (cratima), cifrele de la 0 la 9, literele mici de la a la z, literele scrise cu majuscule, tot de la A la Z. Diacriticile nu sunt permise. Spațiile vor fi modificate în - (cratimă), astfel că eticheta eu sunt va deveni eu-sunt. Cuvinte per etichetă: minim 3, maxim 30. Recomandat maxim 5-6.
Imagine
Imagine

În cazul în care o etichetă este apăsată (click), se va efectua o căutare printre toate subiectele de pe forum și vor fi afișate cele ce conțin eticheta respectivă.
Imagine
Genul utilizatorului
Utilizatorii își pot seta genul, astfel că în dreptul mini-profilului din subiectele la care au participat, va fi afișat „Feminin” sau „Masculin”, în funcție de alegerea făcută. Dacă nu este definit niciun gen, va fi afișat textul „Nespecificat”.
Imagine

Setarea se poate face urmând legătura Modificare profil din Panoul utilizatorului. Opțiunea poate fi aleasă și la înregistrarea unui cont nou de utilizator.
Înapoi sus
În cazul în care pagina este derulată în jos, pentru a nu folosi excesiv funcția de scrool a mouse-ului (rotița) sau bara de derulare din dreapta, va fi afișat butonul „Înapoi sus”. În cazul în care acesta este apăsat, pagina va fi derulată în sus într-o animație plăcută.
Imagine
Ascundere secțiuni
Poți ascunde secțiunile de pe prima pagină apăsând butonul - și le poți reafișa apăsând butonul +. Nu îți face griji, secțiunile nu vor fi șterse ci vor rămâne pe forum, și le vei putea ascunde sau afișa ori de câte ori dorești.
Imagine
Opțiuni grupate în mini-meniu
Mini-meniul ascuns oferă acces rapid la o serie de pagini și opțiui ale forumului alcohelp.ro, astfel:
 • Prima pagină - acces rapid către prima pagină a forumului;
 • Vezi mesaje proprii - acces rapid către propriile mesaje scrise în subiecte;
 • Vezi mesaje noi - acces rapid către lista cu mesajele noi scrise pe forum;
 • Vezi mesaje necitite - acces rapid către lista cu mesaje necitite de pe forum;
 • Vezi subiecte fără răspuns - acces rapid către subiectele în care nu a fost scris niciun mesaj;
 • Vezi subiecte active - acces rapid către lista cu subiectele cu cele mai multe mesaje scrise recent;
 • Căutare - acces rapid către pagina de căutare mesaje/subiecte;
 • Membri - access rapid către pagina cu utilizatorii înregistrați ai forumului;
 • Echipa - access rapid către lista cu membri echipei forumului alcohelp.ro.
Imagine
Afișare videoclipuri
Videoclipurile îndrăgite pot fi împărtășite cu cei dragi de pe forum într-un mod mult mai modern. Prin introducerea adresei URL a videoclipului între tag-urile video, videoclipul se va afișa direct pe forumul alcohelp.ro și va putea fi redat direct din pagina mesajului, fără a mai fi nevoie să mergi pe site-ul pe care se află publicat videoclipul.
Mod de utilizare: se introduce în mesaj adresa URL a videoclipului, se selectează apoi se apasă butonul video din bara de formatare a textului.

Exemplu:

Code: Selectaţi tot

[video]https://www.youtube.com/watch?v=1v50vcyLing[/video]

va afișa
Forumul alcohelp.ro

Suport pentru emoji
Noul forum alcohelp.ro poate fi accesat cu ușurință de pe orice dispozitiv. Și dacă tot vom putea accesa forumul și de pe smartphone și tablete, putem utiliza cu ușurință și emoticoanele Emoji încorporate în tastatura dispozitivelor cu Android și iOS. Utilizate pe forum, ar arăta cam așa: ☺️ ☝️ ✌️ ❤️ ♨️ ✈️ ☀️ ☁️ ❄️ .
Mesaje recente
Pe prima pagină a forumului vor fi afișate ultimele 5 mesaje scrise pe forum. Acestea vor fi grupate în partea dreaptă, separat de secțiuni, și sortate în funcție de ultimul mesaj scris (subiectul în care s-a scris cel mai recent va fi afișat primul). Opțional, se poate utiliza paginația pentru a naviga între paginile subiectelor.
Imagine
Salvare ciorne
Ți s-a întâmplat să începi să scrii un mesaj pe forum și să se închidă calculatorul sau telefonul în timp ce scriai? Sau să începi să scrii și să renunți pentru că nu mai ai timp de asta, apoi să renunți la a mai continua pentru că nu dorești să o mai iei de la capăt? Probabil tuturor ni s-a întâmplat măcar o dată asta, așa că am găsit o soluție.
Forumul alcohelp.ro deține o funcție de salvare automată a mesajelor sub formă de ciornă, astfel că nu trebuie să îți mai faci griji că vei pierde mesajele pe care ai început să le scrii.
Tot ce trebuie să faci este să dai frâu liber mesajului tău, iar acesta se va salva automat la fiecare 20 de secunde. Dacă vrei să continui să scrii mesajul mai târziu, tot ce trebuie să faci este să mergi în subiectul în care dorești să scrii mesajul, sau poate să deschizi un subiect nou, iar în Editorul complet, vei observa butonul Încarcă ciorna. Apasă-l și se va deschide lista cu toate ciornele pe care le ai salvate, și astfel poți decide ce vei face cu ele.
Funcțiile sunt următoarele:
 • Salvare ca ciornă - poți alege să salvezi mesajul la care scrii acum, fără a mai aștepta cele 20 de secunde;
 • Încarcă ciorna - ciorna selectată va fi încărcată automat în mesaj. O poți continua sau poți trimite mesajul direct;
 • Ștergere ciornă - ciorna pe care ai salvat-o va fi ștearsă din baza de date. Dacă alegi să o ștergi, nu o vei mai putea recupera;
 • Închide lista cu ciorne - va ascunde lista cu ciornele salvate. Ciornele nu se vor șterge. Vei putea redeschide lista apăsând butonul „Încarcă ciorna”.

Descrierea tabelului de ciorne este următoarea:
 • Salvat la - afișează data și ora la care mesajul a fost salvat;
 • Salvare automată - Da dacă ciorna a fost salvată automat, Nu dacă ai apăsat butonul Salvare ca ciornă;
 • Subiect - subiectul în care a fost salvată ciorna, mai exact subiectul în care ai început să scrii mesajul;
 • Conținut - conținutul ciornei, adică mesajul pe care ai început să îl scrii;
 • Acțiune - afișează funcțiile ce pot fi utilizate pe fiecare ciornă în parte.
Imagine
Afișare avatar utilizator
În pagina cu subiecte vor fi afișate avatarele utilizatorilor care au scris ultimul mesaj, în dreptul respectivului subiect.
Mai mult, dacă nu ai setat un avatar pe profilul tău, va fi afișat implicit avatarul „Incognito”.
Imagine
Complexitate parolă
Pentru că siguranța contului este foarte importantă, la înregistrarea unui cont nou pe forumul alcohelp.ro, va fi afișată complexitatea parolei alese. Este recomandat ca rezultatul să fie Puternică, asigurându-vă astfel securitatea contului. Complexitatea parolei este afișată și în pagina Modificare setări cont din Panoul utilizatorului.
Imagine
Citiți și Măsuri de securitate pentru contul de utilizator.
Chei de autentificare
În cazul în care alegeți să vă conectați automat când accesați forumul alcohelp.ro, (bifați căsuța „Autentifică-mă automat la fiecare vizită”), calculatorului îi este automat alocată o cheie unică pentru browser-ul respectiv, ce va fi utilizată atunci când vizitați forumul. Atâta timp cât browser-ul dumneavoastră are această cheie, veți fi conectat automat. Atunci când vă deconectați, cheia este ștearsă numai din browser-ul dumneavoastră și nu și din contul de pe forum.

Puteți avea acces la lista de chei salvate urmând legătura Administrare chei “Autentifica-mă automat” din Panoul utilizatorului. Această secțiune vă permite să vizualizați toate cheile de conectare asociate contului dvs., atunci când au fost create, și de la ce adresă IP. Poți șterge cheile de autentificare din această pagină, de asemenea.

Notă: Ștergerea unei chei de conectare pe care o utilizați în prezent vă va deconecta de pe forum.

De ce este importantă funcția? În cazul în care contul dumneavoastră este compromis (parola a fost aflată), oricine se poate autentifica cu datele dumneavoastră pe forumul alcohelp.ro. Ce puteți face este accesați forumul frecvent și să verificați pagina Administrare chei “Autentifica-mă automat” din Panoul utilizatorului. Această secțiune vă permite să vizualizați toate cheile de conectare asociate contului dvs., atunci când au fost create, și de la ce adresă IP. Poți șterge cheile de autentificare din această pagină, de asemenea. În cazul în care observați chei salvate de care nu vă amintiți să le fi utilizat, eliminați de îndată toate cheile salvate pe cont și modificați parola contului, apoi luați legătura cu administratorul/tehnicianul forumului alcohelp.ro.

Imagine
Vârstă subiect
În dreptul fiecărui subiect din secțiune va fi afișată vârsta subiectului.
Accesibil de pe orice dispozitiv
Design nou
Forumul alcohelp.ro va avea un design nou, special conceput dintr-o nuanță de albastru deschis și gri deschis, pe un fundal de un alb pur și cu font negru și alb, care relaxează privirea cititorului și oferă o experiență unică și senzația de insațiabilitate.
Design flexibil
Indiferent că vei naviga de pe calculator, tabletă sau smartphone, forumul alcohelp.ro se va modela automat pe ecranul dispozitivului, oferind astfel posibilitatea de a naviga cu ușurință pe forum de oriunde te-ai afla. Noile definiții CSS nu vor îmbunătăți doar experiența utilizării forumului de pe calculator, ci vor reduce semnificativ consumul de date mobile în momentul utilizării tabletei sau a smartphone-ului.
Imagine
Mențiune: Toate funcțiile prezentate în această pagină pot fi utilizate sub incidența unor termeni și condiții. Vă rugăm să vizitați subiectul REGULAMENTUL FORUMULUI și pagina Termeni de utilizare a serviciului de încărcare a imaginilor.

Mențiune 2: Majoritatea funcțiilor versiunii noi a forumului alcohelp.ro pot fi utilizate numai de utilizatorii înregistrați ai forumului.

Mențiune 3: Este posibil ca unele din funcțiile afișate în această pagină să nu fie disponibile. Vă rugăm să luați legătura cu administratorul/tehnicianul forumului alcohelp.ro.


Ultima modificare: 1 decembrie 2016
cron